Lichtplan

Onze medewerkers helpen u graag bij het opstellen van een lichtplan. Vanuit een globale schets werken wij een compleet plan voor u uit.
Dit plan bestaat globaal uit drie elementen: licht, kleur en schaduwontwerp. Een woonkamer is onder te verdelen in enkele ‘subruimtes’. Zo hebt u de bank, de TV-hoek en de eethoek. Stel uzelf de vraag: wat wil ik op welke plek gaan doen?

Tip! Zorg in ieder geval voor goed basislicht in de woonkamer. Hierdoor komen de vormen goed naar voren. Daarnaast kunt u gebruik maken van functionele verlichting (actief of passief). Bij actief licht stemmen wij de verlichting af op de activiteit (het lezen van een boek of het kijken naar de TV). Met passief licht kunt u delen van uw huis of interieur extra belichten (bijvoorbeeld een mooi schilderij of kunstwerk). Tot slot hebt u diverse mogelijkheden voor sfeerverlichting.

Wij zijn thuis in verlichting. Onze medewerkers weten vrijwel alles over draadloze of centrale verlichtingstechnieken. Doordat dit vaak maatwerk betreft, komt onze expertise misschien van pas.

LED-verlichting

Een LED-lamp heeft een laag energieverbruik (tussen 2,5 en 5,0 Watt). Dit is vele malen minder dan een gloeilamp of halogeenspot (tussen 30 en 50 Watt) en ook een stuk minder dan de spaarlamp (tussen 5 en 12 Watt). Hierdoor kunt u op jaarbasis een flink bedrag besparen op uw energienota.

De gemiddelde levensduur van een LED-lamp is 50.000 branduren. Er bestaan inmiddels soorten die een levensduur hebben van 100.000 branduren. Omgerekend gaat een LED-lamp, bij een gebruik van vier uur per dag, gemiddeld 50 jaar mee. Ter vergelijking: een gloeilamp heeft een levensduur van 1.000 branduren en een spaarlamp van 6.000 branduren.

LED-lampen verbruiken maar liefst 90% minder energie dan gewone gloeilampen. Eén LED-lamp bespaart jaarlijks gemiddeld 55 kWh, dit komt overeen met ± € 12,00 op jaarbasis (bij een energieprijs van € 0,22 per kWh). Door de besparing op uw energienota, hebt u de lamp dus binnen 2 jaar terugverdiend. Bovendien hoeft u de komende 35 jaar geen nieuwe lamp te kopen.

Wij informeren u graag tijdens een persoonlijk gesprek.

Tuinverlichting

Als u ook ’s avonds van uw tuin wilt genieten,
kunt u een professionele aanleg van uw tuinverlichting overwegen. Wij hebben hier de afgelopen jaar ruime ervaring mee opgedaan. Tuinverlichting is één van onze specialismen.

Wij werken veelal met draadloze schakelingen en LED-armaturen. LED-verlichting heeft het voordeel dat ze veel licht geven, maar weinig stroom gebruiken. De gemiddelde levensduur van deze verlichting ligt tussen 30.000 en 50.000 branduren.

Om u een goed beeld te geven van de mogelijkheden, komen wij desgewenst een keer ’s avonds bij u langs om uw tuin eens uit te lichten. Hiervoor hebben wij enkele proefarmaturen.

keukenverlichting
trapverlichting

WIJ VERDIEPEN ONS IN UW (TECHNISCHE) VRAAGSTUK

Onze medewerkers voelen zich betrokken bij uw situatie